+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Pozno jeseni, ko sonce nima več toliko moči in le še sramežljivo kuka skozi oblake, se narava pripravlja na počitek. Burja in mraz odpihneta z dreves vse pisane barve listov in takrat je čas sv. Martina. Po legendi je sv. Martin srečal berača in mu podaril pol plašča, da se je lahko ogrel v mrzlem večeru tiste jeseni. Zato je tradicionalen način praznovanja Martinovega povezan tudi s toploto svetlobe in luči- ogenjčkom, ki nas ogreje in je zaščiten z vseh strani, kot njegov plašč.

 V četrtek, 11. 11. 2021 smo se učenci vzgojnih skupin pripravili za Martinov pohod z lučkami. V vsaki vzgojni skupini smo si kozarčke za otroško hrano pobarvali ali kako drugače okrasili svoje lučke.

Iz žice smo si naredili ročaje in v noč odnesli Martinove lučke. Naredili smo velik sprehod do stadiona in nazaj ter z lučkami naznanjali prihod sv. Martina.

Učenci so z veseljem držali lučke, ki so jim grele dlani in v njihovih očeh je gorel ogenjček hvaležnosti in veselja, da so uživali v nočnih čarih naše lepe in čarobne Vipave.

Na cilju pa smo se pogreli s toplim čajem in piškoti.

 

 

                                                                                                                                                            Vzgojiteljica Lucija Praček

Dostopnost