+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Projekt Tera/GIB: Pedagoška fakulteta Ljubljana in CIRIUS Vipava

V mesecu oktobru 2021 je izšla monografija z naslovom Terapevtske gibalne dejavnosti za otroke s posebnimi potrebami – Tera/GIB in zgibanka Tera/GIB. 

Je plod več letnega dobrega sodelovanja med Pedagoško fakulteto v Ljubljani in CIRIUS-om Vipava. Skupne moči so združile strokovne sodelavke dr. Erna Žgur in dr. Tjaša Filipčič, Diana Batista in Klavdija Krušeč, diplomirani fizioterapevtki s specialnimi znanji RNO.

Monografija je poglobljen, praktično implementacijski in znanstveno utemeljen način predstavitve izvedbe terapevtske projektne dejavnosti. Izvirna projektna terapevtska dejavnost posnema gibanje 12 živali. S posnemanjem gibanja le-teh malčki, otroci in mladostniki pridobivajo raznotere gibalne izkušnje, katere lahko implementiramo v zanimivo, pestro ter igrivo terapijo.

Projektno dejavnost smo izpeljali, ker nam starši zaupajo in verjamejo v naše delo. Vključeni otroci in mladostniki so gibanja navdušeno sprejeli ter izvajali.

Monografija in zgibanka Tera/Gib sta izšli ravno ob pravem času, ko lahko zaradi poostrenih epidemioloških razmer, gibanje prenesemo v naše domove ter druge zaprte prostore. Ne samo našim mladim »gibalčkom« tudi vsem drugim, želimo čim več novih čutno-gibalnih in domišljijskih izkušenj.

Diana Batista in Klavdija Krušec, CIRIUS Vipava

Dostopnost