Skoči na glavno vsebino
+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Zadnji dan decembra se je ekipa iz Cirius-a udeležila 12. državnih MATP iger Specialne olimpiade Slovenije. Igre so potekale v Športni dvorani Golovec v Celju pod taktirko izkušenih organizatorjev CUDV Dobrna.

Vse navzoče so pozdravili predstavniki občine, organizatorja, Specialne olimpiade in programa MATP. Pri tekmovanju so organizatorjem pomagali prostovoljci Pedagoške fakultete v Ljubljani s profesorico dr. Tjašo Filipčič.

Iger se je udeležilo 110 tekmovalcev iz 28 ekip, spremljalo pa jih je 80 trenerjev. Pisana množica se je pomikala po vadbenih postajah, kjer so tekmovalci izvajali naloge s področja mobilnosti, ročnih spretnosti, udarjanja, brcanja in upravljanja z vozički. Skupne aktivnosti s padalom so vse navzoče še dodatno razgibale in razveselile.

Tekmovalci so bili zelo veseli medalj, ki sta jih podelila Urška Žolnir, judoistka in Dino Murić, košarkar. Slovenske 12. državne igre MATP so za nami, že naslednji teden pa se bo druga skupina tekmovalcev našega centra udeležila iger Mogu i ja pri sosedih Hrvatih v Opatiji.

Tanja Princes

 

Dostopnost