Skoči na glavno vsebino
+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Zdravstvo in nega

ZDRAVSTVENO NEGOVALNA SLUŽBA

Zdravstveno-negovalna služba je sestavni del zdravstvenega varstva. Cilj zdravstvene nege je ohranjanje in napredovanje zdravja, preprečevanje bolezni, opažanje odmikov od zdravja, negovanje bolnikov v procesu zdravljenja ali rehabilitacije in stanja invalidnosti. Zaposleni na zdravstveno-negovalnem oddelku sodelujemo s fizioterapevti, delovnimi terapevti in logopedi pri zadovoljevanju fizičnih, socialnih in duševnih potreb, kot so: odnosi z ljudmi, izražanje čustev, občutkov, koristno delo, razvedrilo in rekreacija, učenje in pridobivanje znanja o razvoju človeka in zdravja. Odgovorni smo za negovalne intervencije, kot so: postopki v zdravstveni negi, druga opravila zdravstvene nege pri otrocih in mladostniki, intervencija z zvezi z dajanjem zdravil, izvajanje medicinsko tehničnih posegov za medicinsko diagnostiko.
Prvenstveno zdravstveno negovalni tim zagotavlja osnovno zdravstveno nego. Včasih pri otroku nastopijo posebna zdravstvena stanja, ki narekujejo izvajanje specialne zdravstvene nege. Otrokom omogočamo cim večji izkoristek potencialnih možnosti za samooskrbo. Stopnja samooskrbe pomembno vpliva na samopodobo in kakovost življenja. Naši gojenci preživijo velik del svojega otroštva in mladosti v Centru. V tem času nas doživljajo več kot samo medicinske sestre, saj z njimi preživimo 24 ur na dan, vse dni v tednu.
Varovalno negovalna služba se pridružuje tako zdravstveni negi pri izvajanju nekaterih temeljnih življenjskih aktivnosti kot vzgojno izobraževalni dejavnosti v skupini, razredu, v bazenu ali na ekskurzijah in izletih.

ambulanta

Ambulanta

 

zobna_ambulanta

Zobna ambulanta

Dostopnost