Skoči na glavno vsebino
+ 386 5 36 55 200 info@cirius-vipava.si

Učenci 4.r in učenec 5.r osnovne šole s prilagojenim programom ter štirje učenci iz posebnega programa CIRIUS Vipava smo se od 21.5. do 25. 5. 2018 udeležili poletne šole v naravi. Izvedli smo jo v Ankaranu. Bivali smo v apartmajih Adria.

Plavali smo v njihovem notranjem bazenu z morsko vodo. Dejavnosti so potekale od jutra do večera, učenci so jim sledili in po svojih sposobnostih sodelovali. Imeli smo dokaj lepo vreme, ki nam je omogočalo izvedbo vseh planiranih aktivnosti. Zaradi nižje temperature morja smo v njem plavali le enkrat in to le najpogumnejši. Domov smo se vrnili polni novih vtisov.

Kot v pravi šoli smo tudi v tej poglabljali šolska znanja z beleženjem doživetji, ogledom tržnice, ribarnice, akvarija, s spoznavanjem morskih rastlin in živali, reševanjem delovnih listov, oblikovanjem izdelkov, pisanjem razglednic… Naše zdravje in telo smo krepili s športnimi aktivnostmi: plavanjem v bazenu in morju, potapljanjem, hojo v naravi in po naravnih podlagah, tekmovanjih v skupinskih športih in upoštevanjem pravil. Utrjevali smo medsebojne odnose s pogovori, skrbeli drug za drugega, se učili socializacije s hranjenjem v hotelski jedilnici in primerno navezovali stike s tujimi ljudmi.

Da smo lepo izgledali, smo skrbeli tudi za osebno urejenost: pravilno izbiro oblačil glede na dejavnost in vreme, redno tuširanje in umivanje zob, samostojno oblačenje in slačenje, skrbeli smo za svoje stvari in postiljali postelje. V tem času smo prehodili vsa naša obmorska mesta in si jih ogledali tudi z morja. Peljali smo se z barčico in ob tem spoznavali promet na morju in skrb zanj.

Čeprav so morje poznali in ga že obiskali so se naučili nekaj novih pojmov o živalih, rastlinah in pojavih. Učenci so bili aktivni in zadovoljni udeleženci šole v naravi.

zapisala Aleksandra Premrl

 

Oglejte si tudi videoposnetek Šole smučanja 2017/18

Dostopnost